torstai 24. toukokuuta 2018

Kirppistely on ekoteko!

Minusta on tullut kyllä melkoinen kirppistelijä tässä vuosien varrella. Minä en kuitenkaan jaksa ajella ympäriinsä ja kulkea eri kirpputoreilla. Se ei vain koskaan ole tuntunut minulta. Mutta nykyaikana kun voit myydä Facebookissa kirppisryhmissä ja tori.fissa ja monissa muissa, niin kirppistelystä on tullut helpompaa ja mielekkäämpää myös minulle. Itse käytän todella paljon Vähänkäytetty.fi palvelua niin myymiseen kuin ostamiseen.

Ostajana säästän sievoiset summat rahaa, kun löydän lähes uudenveroisia vaatteita kirppishinnoilla, mutta vaikka olenkin aika taitava tahrojen kanssa, niin minä ainakin jätän tahraiset vaatteet kyllä "hyllylle". Ja niin toimii varmasti moni muukin! Joten ymmärrän monien äitien tuskan niiden tahraisten vaatteiden kanssa.

Eihän se sinänsä omassa käytössä välttämättä mitään haittaa, mutta vaatteen kirppisarvo tippuu lähes nolliin. Siksikin olen monesti sanonutkin, että hyvillä pesuaineilla säästät sen pesuainepurkin hinnan jo kirpputorilla. Ihan oikeasti! Lasketaanpa vähän.

Siististä, uudenveroisesta vaatteesta saat kirpparilla helposti yli 10 € / kpl, jopa enemmänkin. Mutta odotapa, jos siinä on tahra, et välttämättä saa sitä myytyä lainkaan tai korkeintaan eurolla tai kahdella. Näin ollen esimerkiksi Multi Clean, joka on muuten erinomainen tahrojen esikäsittelyssä, tulee säästettyä jo kolmella pelastetulla vaatteella!

Joskus, kun itse teen hankintoja kirpparilta, niin kotona voikin odottaa vaatteessa ylläri, nimittäin tunkkainen haju tai joskus voimakas pesuaineen tuoksu! Pesuaineen tuoksusta yleensä pääsee eroon ihan vain pesemällä vaatetta pari kertaa, niin se pikkuhiljaa hälvenee. Mutta tunkkainen haju vaatteessa voi kuulemma olla tiukassakin! Itse olen siitä selvinnyt aika helposti. Pesu BioSwipen Laundry Liquidillä ja kaveriksi olen varulta heittänyt 30/60 pesuntehostajaa. Mutta jos sekään ei ole riittänyt, niin hieman tuuletusta ja BioSwipen Fresh Airia olen suihkinut ja johan on tunkkaisuus lähtenyt lipettiin!

Oletkin varmaan huomannut, että valtakunnallista siivouspäivää vietellään taas aivan pian, eli lauantaina 26.5. Siivouspäivä on kierrätyksen, vanhojen tavaroiden ystävien ja kaupunkikulttuurin uusi juhlapäivä. Se muuttaa kaupungit isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi. Tällöin on siis tavoite kirppistellä ympäri Suomea niin toreilla kuin vaikka omissa pihoissa pihakirppistä pitäen!

Minusta tämä on todella hauska konsepti. Nyt ehdit vielä puhdistaa vaatteesi kirppiskuntoon ja laittaa ne myyntiin siivouspäivänä :)

Saku vahtii Vähänkäytettyyn lähtevää lootaa!

LINKKEJÄ

HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
BioSwipe tuotesivut  www.bioswipe.fi
Haluatko lisätuloja? Siirry sivustolle www.siistia.fi
Blogi: Yrittäjyyttä ja yhdessä tekemistä  LUE TÄSTÄ 
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin
___________________________________________________________________________________