keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Tahranpoistosta


Olen tahranpoistosta kirjoitellut jo monet kerrat. Se on oikeastaan aika jännittävää puuhaa. Varsinkin kun saatkin käsiisi vaatteen, jonka tahran alkuperä ei ole täysin varma.

Mutta näin lapsiperheessä kyllä niitä tahroja osataan tehdä itsekin päivittäin! Varsinkin ruokatahroja tulee oikeasti, ainakin pienimuotoisia, joka ikinen päivä. Kahdestaan kun viikot Sakun kanssa touhutaan, niin pyykkiä ei silti siihen tahtiin tule, että koko ajan kone pyörisi. Viikonloppuna usein sitten pyörähtää kun isi tulee töistä kotiin. Näin kun saadaan isinkin vaatteet pesuun, niin saadaan jo koneellinen kasaan. Näin ollen sitten ne tahrat ehtivät hyvin kiinnittyä vaatteisiin!

Yleisenä perussääntönä olen nyt BioSwipen myötä pitänyt, että suihkuta Multi Cleania tahraan noin 10-15 minuuttia, ennen kuin laitat koneen käyntiin. Ja koneeseen tilanteen mukaan Laundry Liquidia, Color Washia, Silkiä tai Family Whitea ja kaveriksi 30/60 pesuntehostajaa. Meillä on nyt voiton vienyt Laundry Liquid, sitä käytetään lähes poikkeuksetta.

Varsinkin erilaiset ruokatahrat näyttävät olevan Multi Cleanin lempparia! Ne saattavat hävitä jo ennen kuin kone lähtee käyntiin! Kiireisinä päivinä kun huomaan, että aamulla kyllä laitoin puhtaat vaatteet päälle ja jostain onkin ilmestynyt tahroja vaatteeseen ja jonnekin oltaisiin lähdössä, niin suihkautan Multi Cleania tahraan ja pyyhkäisen jollakin rievulla tai keittiöliinalla. Ja taas mentiin!

Sitten, jos on vähän pinttyneempää likaa tai toiset kangasmateriaalit tuntuvat imevän sen lian ihan supertiukkaan itseensä, niin olen sitten ihan perinteisesti liottanut ainakin sen puoli tuntia 30/60-liuoksessa. Ja vielä oikein tiukkoihin tahroihin, ennen kuin koneeseen laitan, niin suihkuttanut Multi Cleania ja hieronut ripauksen 30/60 pesuntehostajaa tahraan!

Serkkuni kerran kirjoitti niin ihanasti minulle kiitoksia, että enää ei heillä heitetä tyttöjen vaatteita heti ns. rönttävaateläjään, kun niihin tulee tahra, vaan ne pestään puhtaiksi ja edelleen käytetään koulussa/kerhossa ihan ykkösvaatteina! Uuden vaatteen tekeminen rasittaa aina enemmän luontoa kuin vanhan puhdistaminen.

Tahranpoisto on siis aina ekoteko <3LINKKEJÄ

HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
BioSwipe tuotesivut  www.bioswipe.fi
Haluatko lisätuloja? Siirry sivustolle www.siistia.fi
Blogi: Yrittäjyyttä ja yhdessä tekemistä  LUE TÄSTÄ 
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin
___________________________________________________________________________________