torstai 14. joulukuuta 2017

Kylppärin pesuohjeMinulta ja varmasti monelta muultakin HomCare jälleenmyyjältä kysellään ohjetta, kuinka pestä sauna ja kylpyhuone. Ja se tuleekin usein pestyä tarkemmin joulun alla, joten tässäpä teille ohjeet helppoon siivoukseen kylppärissä!

Aloita siivous poistamalla kaikki turha pois kylppäristä ja saunasta! Pääset siivouksesta paljon helpommalla kun ei tarvitse väistellä! Minusta helpoin on aloittaa saunan pesusta! Jos lauteet ovat vaaleat/käsittelemättömät, niin kunnon tehopesun voit tehdä 30/60 pesuntehostajalla:

Kastele lauteet kauttaaltaan. Sekoita 0,5 dl tehostajaa 5 litraan lämmintä vettä. Levittele esimerkiksi saunapesimellä tai juuriharjalla liuos lauteille. Anna vaikuttaa tovi ja harjaa lauteet päältä ja alta, muistaen myös laudevälit! Huuhtele huolellisesti! Lopuksi harjaa saunan lattia ja viimeistele huolellisella huuhtelulla ja lastaa lattia kuivaksi. Jos mahdollista niin lisää saunan ilmastointia / tuuletusta.

Jos lauteet ovat öljytyt tai tummennetut tms. niin käytä saunan pesuun Multi Cleania! Kastele lauteet, sumuta suihkepullosta tai levitä sankoon tehtyä laimennosta joka puolelle laudetta. Anna probioottien hetki tehdä töitä ja sitten voit tarttua harjaan tai saunanpesusieneen ja laittaa harjaten. Sitten vain kunnon huuhtelu, jotta irrotettu lika lähtee matkoihinsa. Jos seinät kaipaavat pesua voit ne pestä samalla kun lauteetkin. Ja sitten voit pestä lattian joko 30/60 tehopesulla tai ihan Multi Cleanilla.

Sitten siirrytään suihkun puolelle: Ensin Multi Cleanilla irroitellaan lika ja sitten Sanitilla kalkki- yms. saostumat. Hyvien aineiden lisäksi kannattaa satsata hyvään saumaharjaan! Sillä helpotat suunnattomasti mekaanisen työn osuutta. Kastele pinta – suihkuttele puhdistusaine alhaalta ylöspäin – levitä pesimellä – anna hetki vaikuttaa – harjaa/pese niin saumat kuin laatatkin – huuhtele. Tee vielä sama juttu lattiaan.

Sitten olisi se ihana saunanovi. Riippuen toki mitä materiaalia se on, mutta hyvin usein näkee niitä ihania lasisia <3 Mutta onneksi sekin on helppo puhdistaa! Jos lasi on todella likainen, niin pese se ensin Multi Cleanilla ja poista lika. Sitten poista kalkkisaostumat happamalla Sanitilla. Usein kyllä riittää pelkkä Sanit-pesu! Kastele lasi – suihkuttele puhdistusaine alhaalta ylöspäin – levitä sienellä/harjalla tasaisesti - anna hetki vaikuttaa – harjaa sienellä/harjalla – huuhtele – kuivaa lastalla ja viimeistele Bambuliinalla :)

Puisen saunanoven pesu on hieman helpompaa. Normipesut onnistuu oikein mainiosti Multi Cleanillla, mutta jos haluat tehdä tehopesun, niin samalla kun peset saunaa 30/60-liuoksella, niin hurautapa ovikin.

Viimeistele hommat lastaamalla seinät ja lattia kuivaksi. Lisäksi kannattaa käydä läpi myös kosketuspinnat eli esimerkiksi valonkatkaisijat ja niiden ympäristö, sekä tietty ovi suihkusta pois. Jos kylppärissä on peilejä, niin nekin toki kannattaa pyyhkäistä (suihkuta Multi Clean ja kuivaa Bambuliinalla).

Sitten vielä loppusilaus! Meikäläisen lempihommat! Hanojen puhdistus: Tässä kohtaa yleensä riittää jo pelkkä Sanit. Suihkuta siis puhdistusaine – tarvittaessa hankaa ensin harjalla/karhealla sienellä – sitten hankaa loput Kostealiinalla – viimeistele kuivaamalla Bambuliinalla! Sitten vain lopuksi tarkistat että hanasta saa otettua selfien ;)

Ja joulusauna on kylpemistä vaille valmis!
LINKKEJÄ

HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
BioSwipe tuotesivut  www.bioswipe.fi
Haluatko lisätuloja? Siirry sivustolle www.siistia.fi
Blogi: Yrittäjyyttä ja yhdessä tekemistä  LUE TÄSTÄ 
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin
___________________________________________________________________________________