tiistai 21. marraskuuta 2017

Pelastetaan homepilkkuiset kiikkukankaat!

Voihan kesä ja kärpäset sekä vaihtelevat olosuhteet! Ulkokiikuksi tarkoitettu kiikku hankittiin Sakulle kesällä ja kun tavaroita alettiin siirtelemään talvisäilytykseen ja aloin tarkemmin tutkimaan kiikkua, kauhukseni huomasin hirveän määrän homepilkkuja! No istuinosa nyt oli muutenkin kamalassa kunnossa, kun meidän piha myllättiin lähes täysin viime kesänä, niin totta kai lika kengissä kantautuu kiikkuunkin!

No, onneksi ei tällä kertaan tarvinnut kauaa miettiä, kun tiesin mihin toimenpiteisiin tässä ryhdytään! Tuo ns. katososa oli kokonaan irroitettavissa eli sen sai laittaa ihan pesukoneeseen. Pesuaineena käytin Laundry Liquidiä ja sille kaveriksi 30/60 pesuntehostajaa.

Katos ennen ja jälkeen konepesun.

Kiikkuosa oli hieman haasteellisempi, sillä kangasta ei saa irti noista raudoista eli homma oli pestävä rautoineen päivineen. No, sen verran oli jo kylmä pihalla, että kylppäriin oli hommat vietävä!

Kastelin ensin koko höskän ja tein pieneen määrään (noin 3 dl) vettä 30/60 liuoksen. Laitoin reilusti jauhetta, ainakin 0,5 dl! Minä kun en todella viitsi sitä mekaanista työtä hirveästi harrastaa, niin otin varman päälle! Sitten levittelin vanhalla tiskiharjalla liuosta ympäri ämpäri kiikkua. Ja pahimpia kohtia harjailin vähän enemmän.

Sittenpäs jätin hetkeksi ne sinne ihan omaan rauhaansa odottelemaan. Menin noin 15 min kuluttua hihat käärittynä töihin! Enpä minä hirveästi sitä harjaa enää tarvinnut! Lisäilin vielä vähän liuosta ympäri ämpäri ja harjailin läpi vain kaikki kohdat ja huuhtelin huolellisesti!


Istuinosa ennen ja jälkeen harjaamisen.Kuvat nyt vähän vääristää tuota väriä, kun ei minulla niitä ammattivehkeitä tuohon kuvaamiseen ole, mutta ehkäpä teille idea tuosta selviää! Homepilkut ja kaikki istuinosan moskat on tipotiessään! Ensi kesänä sitä taas kiikutaan puhtaassa kiikussa!

Älä siis heitä kirvestä heti kaivoon, jos tekstiileissä on tahroja! Ota kunnon aineet kaveriksi ja pese ne puhtaaksi! Se jos mikä on ekoteko! Uuden kiikun valmistaminen kuormittaa melkoisesti luontoa vs. lotrasin litroittain vettä pesuun!

Ps. Kesää odotellessa ;)

LINKKEJÄ

HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
BioSwipe tuotesivut  www.bioswipe.fi
Haluatko lisätuloja? Siirry sivustolle www.siistia.fi
Blogi: Yrittäjyyttä ja yhdessä tekemistä  LUE TÄSTÄ 
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin
___________________________________________________________________________________