perjantai 21. huhtikuuta 2017

Jääkaapin pesu

Jääkaappi on erityistä huomiota vaativa puhdistuskohde. Käytännössä kaiken mitä se sisältää, aiot jossain kohtaa laittaa suuhusi, eikö? Siksi ei ole samantekevää millä aineilla jääkaappiasi peset. Toki olet varmasti suojannut kaikki elintarvikkeesi hyvin, mutta se ei takaa sitä että kemikaalit eivät elintarvikkeitasi tavoita.

Kun jääkaapin haluaa pestä perusteellisesti on hyvä nostaa kaikki elintarvikkeet pois tieltä, mutta pitää muista huolehtia, ettei ruoat pääse liikaa lämpenemään. Pilaantumisriski kasvaa välittömästi turhista lämpötilan vaihteluista. Jos ulkona on sopiva ilma voit viedä kaikki ulos esimerkiksi kannellisissa laatikoissa. Tai jos sinulla on tarpeeksi kylmälaukkuja, voit hyödyntää myös niitä vaikka ihan sisätiloissa. Näin saat samalla sulatettua jääkaapin ja pestyä myös ns. kylmät kohdat, jotka jäävät pesemättä jääkaapin päällä ollessa, kun puhdistusliina jäätyy helposti kiinni.

Minun valintani jääkaapin pesuun on luonnollisesti Multi Clean. Probiootit pitävät huolen siitä että puhdistus tapahtuu helposti, ilman turhaa hankaamista ja taikatemppuja. Lisäksi Multi Clean sopii mainiosti lasipintojen pesuun jättäen suorastaan kiiltävät lasihyllyt! Varsinkin, jos vielä kuivaat hyllyt pesun jälkeen! Pesuainevalintaani vaikuttaa ratkaisevasti myös se, mitä aine pitää sisällään. Kuten mainitsin niin ollaan kuitenkin tekemisissä ruokien kanssa. Multi Clean sopii siis myös siltä osin tehtävään täydellisesti, sillä se sisältää vain murto-osan kemikaaleja. Multi Cleanin kaveriksi valitsen Swipetex-liinat, toisen kastelen vesihanan alla ja toisella kuivaan. Myös Mifin Silver-liina sopii tähän hyvin.

Jääkaapin perusteellinen puhdistus vaatii tosiaan hieman järjestelyitä, mutta onneksi homman voi hoitaa myös ns. oikaisten. Jääkaappi on kuitenkin sellainen paikka, minne tahtoo valua milloin mitäkin evästä. On maitoroiskeita, mehua ja saattaapa löytyä kaiken maailman murujakin hyllyiltä. Kun on hyvät ja turvalliset aineet, uskaltaa homman hoitaa vaikka samalla hyllyllä olisi ruokaa.

Toki kun jääkaappi on sopivasti vajaa, voit nostella pestävän hyllyn ruoat toiselle hyllylle pesun ajaksi. Suihkuta Multi Clean, anna pieni hetki vaikuttaa ja pyyhi hylly. Loppusilaukseksi voit tosiaan pyyhkäistä vielä kuivalla liinalla kiiltävän lopputuloksen. Muista pyyhkäistä myös seinät.

Jääkaappi näyttäisi olevan otollinen paikka myös homeen kasvulle, joten siksikin Multi Clean on erittäin hyvä pesukaveri, kun probiootit pitävät huolen hyvästä bakteerikannasta ja homeen on vaikeampi kasvaa sinun jääkaappiisi.

Kyllä kannatti taas tehdä pikasiivot jääkaapille, ei mennyt kuin enintään 10 minuuttia ja jääkaapin oven avatessa silmien eteen tulee ihan erilainen kuva. Lisäksi samalla tuli tarkistettua, että kaikki mitä jääkaappi sisälsi oli vielä syömiskelpoista.LINKKEJÄ

HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
BioSwipe tuotesivut  www.bioswipe.fi
Haluatko lisätuloja? Siirry sivustolle www.siistia.fi
Blogi: Yrittäjyyttä ja yhdessä tekemistä/Jaana Villanen LUE TÄSTÄ 
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin
___________________________________________________________________________________