maanantai 9. lokakuuta 2017

Tahroja vaatteissa, älä siis pelkää...

Ei se haittaa, jos mustikkamehut kaatuu syliin, sen tiesi jo Eemeli noin 4,5-vuotiaana! Oli ollut kiire lähtö ja Eemelillä oli tullut kova jano ja tietenkin valkoinen paita päällä :D Kirsi-äiti siinä sitten vähän jo puhalteli, että tämäkin vielä, niin Eemeli-poika se tuumasi, että ”äiti ei se haittaa, kyllä vaipilla lähtee”! Eikä haittaa, jos lapsi ottaa vähän liukua nurtsilla! Eikä haittaa, jos lapsi harjoittelee itse syömistä ja vähän hieroo tomaattia hihoihin! Eikä edes se pihkakaan välttämättä pilaa vaatetta!

Olen ollut onnekas nyt viime kuukausina! Olen päässyt uusien ja todella erilaisten tahrojen kimppuun! Tutustuin erittäin liikkuvaiseen perheeseen ja teimme hieman yhteistyötä mukavien iltamien merkeissä ja niitä ajatellen pääsin tutustumaan tarkemmin erilaisiin liikkujien ongelmakohtiin myös pyykinpesussa! Mm. tähän takkiin pääsin käsiksi! Tahra ei kuulemma lähtenyt sitten yhtään millään irti! Tämä check!

Haaste vastaanotettu! 


Tutkin hetken tahroja ja arvelin, että mikähän se tämä nyt sitten mahtaapi olla. Kunnes mieheni keksi, ettei vaan olisi pihkaa! Tämän tiedon valossa aloin sitten toimenpiteisiin. Somthin'Else olisi tässä kohtaa riittänyt varmasti parhaiten ihan yksinäänkin, mutta minulla ei ollut sitä juuri sillä hetkellä saatavilla, mutta Swipe'Elseä oli. Eli sinistä Swipeä ja Somthin'Elseä sekoitettuna vaahtopullossa. Sitäpä sitten pumppasin pari nokaretta tahroihin ja lisäksi 30/60 pesuntehostajaa, sillä tosiaan tahrojen diagnoosi ei ollut täysin varma.

Hieroin sormella sekoitusta tahroihin. Annoin tovin tehdä työtään. Ja hieroin vielä lisää. Sitten tuntui, että hetki on kypsä ja takki nurin päin ja koneeseen muiden pyykkien sekaan. Pesu Laundry Liquidillä sekä sekaan vielä pikkuisen 30/60 pesuntehostajaa ja pesu 40 asteessa matalilla kierroksilla (takin pesuohjeen mukaisesti) ja ns. eko-ohjelmalla. Meillä ei koneessa ole tahranpoisto-ohjelmaa erikseen, mutta eko-ohjelma on siitä hyvä ekologisuutensa lisäksi, että ohjelma on pitkä ja vaatteet likoavat myös pidempään pesuainevedessä, jolloin aineiden on helpompi tehdä tahranpoisto työ.

Sitten vain takki koneesta kuivumaan ja viestiä takin omistajalle, että tahra voitettu!


Tämä toinen tapaus nyt on jo vanha ja tosi helppo juttu!
Löysin nämä kuvat koneen kätköistä! Saku oli pienenä kova pulauttelemaan. Tässä tulos, kun oli juuri syöty mansikka- mustikka-vadelma-mitä lie -sosetta ja ylen tuli syönnin päälle! Tällepä en muuta tehnyt, kun juuri oli sopivasti koneellinen pyykkiä hollilla, niin suihkautin laimennettua Laundry Liquidia tahraan ja body koneeseen. Pesu 30 asteessa eko-ohjelmalla (ei ollut muita pahemmin tahraisia vaatteita, niin hyvin riitti 30 astetta pesuun) Laundry Liquidillä sekä 30/60 lisäksi mukaan.

Tahrojen poistaminen ei aina ole helppoa, on meilläkin jouduttu käyttämään aurinkoa kaverina ja on tullut myös tilanteita, että ei ole ensimmäisellä yrittämällä lähtenyt, vaan sitten on käytetty yksi kerta ns. kotipaitana. Seuraavalla pesulla on sitten tehty tarkempi diagnoosi tahralle ja sen vaatimat toimenpiteet sen pois saamiseksi. Jos kohtaat omassa pyykissäsi hankalia tahroja, älä heitä vaatetta rönttävaateläjään, vaan ota rohkeasti yhteyttä omaan jälleenmyyjääsi tai vaikka minuun! Keksitään yhdessä mitä tahrallesi voidaan tehdä!


LINKKEJÄ

HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
BioSwipe tuotesivut  www.bioswipe.fi
Haluatko lisätuloja? Siirry sivustolle www.siistia.fi
Blogi: Yrittäjyyttä ja yhdessä tekemistä  LUE TÄSTÄ 
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin
___________________________________________________________________________________