tiistai 4. lokakuuta 2016

Vene puhtaana talviteloille

On varmaan nyt viimein uskottava että kesä tuli ja meni. Venekin nostettiin järvestä. Ja voi taivas sentään, näky ei ollut kovin kaunis. Seisovassa vedessä kun vene majaili koko kesän, eikä se nyt ihan puhdas ollut sinne laitettaessakaan. Pohja oli aivan jäätävä ja ajattelin jo sen nähdessäni että tuosta ei kalua tule.

Mutta yrittänyttä ei laiteta. Kaivoin vahvaa Swipeä ja karhean sienen. Hyvin lähti lika irtoamaan, mutta mielenkiinto ei riittänyt hinkkailemaan koko päiväksi ja tavoite oli saada koko vene pestyä supermiehen päiväunien aikana. Tuijottelin venettä hetken huuhtelun jälkeen ja ajattelin että mitähän se sanoisi 30/60 pesuntehostajasta. Tuumasta toimeen. Ripottelin muutaman jyvän karhealle sienelle ja lika alkoi irtomaan yhä helpommin. Joten hain lämpöistä vettä sankoon ja lisäsin sinne ehkä puoli desiä 30/60 jauhetta. Ja sitten pyörittelin pitkin kylkiä. Eihän siitä uutta tullut, mutta välttää minulle!

Veneen edessä on tuollainen joku kolo, johon sitten hyvin kaikki lika oli päässyt vuosien ja taas vuosien saatossa pinttymään. Mitä kaikkea lie oli tuossa? Viimeksi kun jokunen vuosi sitten venettä kunnolla pestiin, niin muistan kuinka iski heti epätoivo! Enkä edes yrittänyt, kun ei lika heti lähtenyt. Mutta nyt vähän jaksoin yrittää. Ensin Britellä, sillä arvelin lian olevan jotain ruostetta tms. ainakin seassa. Vähän lähti jo irtoamaan. Sitten huolellinen huuhtelu ja kokeilin vielä jäljelle jääneellä 30/60 liuoksella ja melko hyvin lähti sitten jo siitäkin lika.

Sitten löysin vielä takaosasta kunnon ruostekertymät, kun oli unohtunut vanhat ruuvit sellaiseen syvennykseen ja vettä kaveriksi. Tämä oli jo helppo ja selkeä juttu. Briteä hetkeksi vaikuttamaan, vilautetaan harjaa/sientä ja huuhtelu ja se oli siinä.
Kaiken kaikkiaan onnistunut projekti. Supermieskin heräsi vasta viime metreillä. Kyllä nyt passaa työnnellä vene talvisäilöön odottelemaan ensi kesää.

LINKKEJÄ

HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
Haluatko lisätuloja? Siirry sivustolle www.siistia.fi
Blogi: Yrittäjyyttä ja yhdessä tekemistä/Jaana Villanen LUE TÄSTÄ 
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin
___________________________________________________________________________________