keskiviikko 18. syyskuuta 2019

Helpomman arjen puolesta


Ilokseni olen huomannut, että erilaiset arjen helpotusniksit ovat nyt ihan jopa lehdistön huulilla.
Mm. ammattijärjestäjät tekevät todella loistavaa työtä tämän asian tiimoilta. On erilaisia lapsiperheiden järjestysvinkit -ryhmiä Facebookissa yms. Parhaani mukaan koitan kantaa korttani kekoon, jotta ihmisten arki olisi yhä vain helpompaa! Mielestäni olisi kaikkien etu, että me kaikki pääsisimme mahdollisimman vähällä pakollisista kotihommista. Jäisi aikaa kaikkeen muuhun, vaikka siihen sotkemiseen tai muuten vain hauskanpitoon ja elämiseen!

Meidän arkemme kolme ratkaisevinta helpotusta ovat olleet:

1. BioSwipe: Siivoukseen kuluva aika on vähentynyt entisestään, kun mekaanista työtä tarvitaan paljon vähemmän. Luin vastikään muuten juttua, kuinka paljon on mm. 50-luvulla käytetty aikaa siivoamiseen, pyykkäämiseen ja muuhun kodinhoitoon. Järkytyin! On tullut koneita ja mikrokuitua ja muutenkin puhdistusaineet ovat kehittyneet. Ihan loistavaa! Mutta eritoten BioSwipe on kyllä minut vakuuttanut helppoudellaan!

2. Kaikille tavaroille on selkeät omat paikat: Nopeuttaa muuten ihan älyttömästi siivoamista. Ei tarvitse miettiä, että mihis tämän nyt tällä kertaa survoisin ja sitten kun tarvitsen sitä tavaraa, tiedän mistä lähteä hakemaan. Kun paikat ovat koko perheen tiedossa, niin homma helpottuu yhä. Nykyään on näihinkin tarjolla mitä erilaisempia säilytysratkaisuja, varmasti jokaiselle jotakin. On designia, on kotimaista käsityötä, on halpaa, on pelkistettyä, on koristeellista, on isoa, on pientä. Suosittelen tutustumaan vaihtoehtoihin, että miten teidän kodin tavaroille löytyy paikat.

3. Säännöllisyys: Mä olen todella huono erilaisten kalentereiden yms. kanssa, mutta tietty rytmi kun pysyy kodinhoidon isommissa ja varsinkin ärsyttävimmissä hommissa, niin ne ei pääse ensinnäkään kertymään eikä aiheuttamaan stressiä, et tuoki pitäs, kun sen hoitaa reippaasti alta pois silloin kun sen aika on. Eikä lika pääse pinttymään! Vaikka onneksi on tosiaan BioSwipe! Ei ole niin vaarallista, jos joskus laiskottaa, eikä jaksakaan sitä aamupuuroa heti pyyhkiä pois!

Ja ehkä silti kaikkein tärkein! Ole armollinen! On ihan ok, jos joku päivä mökki näyttää kaatopaikalta! :D










LINKKEJÄ

HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin