keskiviikko 20. toukokuuta 2020

Lippiskausi on täällä!


Kesä jo melkein tuli meille! Me oltiin poikien kanssa jo ulkona lippikset päässä! Tai no alla oli vielä kypärämyssy :D Mut sen päällä oli jo lippis!

Tänään tuli sitten lunta, mutta uskon vahvasti, että lippiskausi on tulossa!

Meillä lippikset on sen sorttisia että ne saa pestä ihan pesukoneessa, kun ei täysillä rummuta!
Mutta tiedän, että meilläkin voi olla edessä aikakausi, kun on sen verta hienoo cappiä ja lippaa ja vaikka mitä, että niitä ei koneeseen nakatakaan! Mutta ehdinpäs perehtymään jo siihenkin haasteeseen, että mites sitten!

Käännytään ns. HomCare-matonpesumetodin puoleen! Eli ne voit aivan hyvin pestä samaan tapaan kuin matot! Liota – huuhtele hyvin - kuivata ilmavasti! Jos käyttäjän pää on hikoavaa sorttia, niin sisäpuolelle voi materiaalin huomioiden himpun käyttää apuna tiskiharjaa tai esimerkiksi Duo-bambuliinaa.
Tämä onnistuu ihan vaikka pienessä sangossa tms. mihin vain lippis/lippikset mahtuvat hyvin ”löyhästi”.

Sinne vettä ja mitä minä testejä parit tein, niin oikein hyvin riitti 20-30 ml Family Whiteä tai Laundry Liquidia (Family Color tai Silk käy varmasti myös hyvin, mutta niitä en tässä nyt testannut) ja kaveriksi mitallinen (eli noin 10 ml) 30/60 pesuntehostajaa. Laitoin sellaista vähän kättä lämpimämpää vettä (huomioi mitä kohde kestää) ja aineet.

Hiukan heiluttelin sitten lippiksellä vettä, että kaikki pesuaineet liukenivat sankolliseen vettä. Annoin olla puolisen tuntia. Sitten huuhtelin huolellisesti lavuaarissa. Ravistelin ylimääräiset vedet pois ja laitoin lippikset kuivumaan. Yhtä lakkia kuivatellessa huomasin, että nyt tuli huuhdottua huonosti eli alkoi muodostua ”rantu”. Suihkutin siihen himpun Multi Cleania ja huuhtasin niiltä osin uudestaan ja hyvä tuli!

Joten tule kesä tule! Me ollaan täällä jo valmiina!




LINKKEJÄ

HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin