maanantai 24. kesäkuuta 2019

Astianpesukoneen huoltoa


Jotta meidän työmyyrämme jaksavat duunia painaa, on niitä hyvä huoltaa välillä.

Tällä kertaa pidetään huolta astianpesukoneesta. Kuten kaikessa muussakin siivouksessa, niin ylläpito on kaiken a ja o. Ja ylläpidossa taas kaikkein tärkeintä on hyvä pesuaine, joka jaksaa poistaa lian astioista ja yhä pilkkoa sen niin, että lika pääsee läpi viemäriin ja yhä eteenpäin. Koneissa ja mm. veden kovuudessa on hirmuisia eroja, mikä vaikuttaa myös kovasti siihen millainen pesuaine on riittävä. Oikein kovalla vesialueella on hyvä laittaa myös suolaa koneeseen sille tarkoitettuun paikkaan.

Myös suodatinten ja sihtien yms. puhdistus säännöllisesti on tärkeää, ettei lika pääse jumittumaan. Niitä voi puhdistaa esimerkiksi harjan ja BioSwipe Handyn tai Multi Cleanin kanssa tiskialtaassa. Samalla voi kostealiinalla ja Multi Cleanilla pyyhkiä ulkopinnat sekä tiivisteet. Kun näitä tekee riittävän usein, niin ei tarvitse sitten hangata tai liotella likaa!

Sitten kun lähdetään parempaa ja tarkempaa pesua tekemään, niin taas muistetaan, että ensin irrotellaan rasvalika ja sitten kalkki, kuten muutenkin siivotessa. Astianpesukoneeseen jää väkisinkin välillä ainakin sihteihin myös rasvajäämiä, mutta varsinkin kalkkia alkaa ajansaatossa jäädä ihan ympäri konetta. Ja sitten taas, kun kalkkijäämiä alkaa olla mukavasti, niin niihin taas jää rasvalika helpommin kiinni.

Välillä on tosiaan hyvä pestä kone huolellisemmin. Otetaan ensin ne sihdit yms. ja pestään. Sitten pyöräytetään kone ihan normaalisti pienellä määrällä astianpesuainetta tyhjänä. Esimerkiksi, jos käytät Crystal Tabs –tabletteja, niin puolikas, jopa 1/4 riittää oikein hyvin tähän. Sen jälkeen pesu happamalla Puhtaat koneet aineella, niin saadaan kalkki pois. Jos edellisestä pesusta on vierähtänyt ja kone on päässyt pahaan kuntoon, eikä koneen oma huuhtelu ole riittävä, niin voi olla järkevää vielä sen perään vetäistä ainakin huuhteluohjelma erikseen läpi.

Näin pidetään hyvä huoli tästäkin työmyyrästä ja mahdollistetaan sen mahdollisimman pitkä käyttöikä. Mitä pidempään koneet jaksavat palvella, sitä vähemmän tarvitaan valmistaa uusia.






LINKKEJÄ

HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin