tiistai 11. kesäkuuta 2019

Mattojenpesu yhä helpommin!


Vaikka meidän mattojenpesuohjeet ovatkin jo nyt ehkä maailman helpoimmat: Liota ja huuhtele! Halusin siitä vielä helpompaa! Nimittäin, kun isot ja painavat matot likoavat esimerkiksi siinä peräkärryssä ns. löysässä vedessä, on se melkoinen työ sieltä nostaa ylös! Lisäksi halusin pesutapahtumaan mukaan Laundry Liquidin ja mietin mahdollisuutta josko saisin pestyä mattoja vielä vähemmällä pesuaineella ja vaivalla!

Elikkä homman nimi on seuraava! Levitin pari kappaletta pressuja pihamaalle ja pressujen päälle matot. Sitten kastelin matot letkusta järvivedellä. Laitoin painepesurin pesuainepulloon (vetoisuus 1 litra) noin 20 ml Laundry Liquidia ja loput vettä ja levittelin pesuaineen painepesurilla matoille. Sitten 10 litran pestyyn kukkien kastelukannuun iskin lämpöistä vettä ja siihen 2 mitallista 30/60 pesuntehostajaa ja siitä kannusta kaatelin pesuaineen sitten matoille.

Niin paljon kun oli pestävää, niin meni kaksi kannullista 30/60 liuosta. Sitten iskin matot siinä pressun päällä rullalle ja heitin pressut ympäriltä mattojen päälle, ettei aurinko liikaa kuivata mattoja, oli nimittäin todella lämmin päivä. Kävin jäähdyttelemässä sisällä ja tulin takaisin ulos rullaamaan matot auki niin, että nyt oli toinen puoli ylöspäin kuin äsken ja levittelin vähän lisää Laundry Liquidia. Ihan ei se litra riittänyt, vaan tein himpun lisää sitä Laundry-seosta. Yhteensä siis 5 isoon mattoon meni pesuainetta 4 mitallista 30/60 pesuntehostajaa sekä noin 25-30 ml Laundry Liquidia!

Ja tosiaan, vielä laitoin matot uudestaan noin vartiksi rullalle ja pressut päälle. Sitten levittelin matot pressujen päälle ja huuhtelin enimmät liat ja pesuaineet pois. Nostelin matot vielä mattotelineelle loppuhuuhtelua varten, kun olivat vähän valuttaneet viettävällä maalla vettä pois.

Muistutan! Jos huuhtelet painepesurilla, niin älä missään nimessä huuhtele täydellä teholla! Jotkut matot saattavat sitä kestää, mutta suurin osa matoista ei sitä kestä! Mieluummin huuhtelu vaikka ihan letkulla tai pienellä paineella!

Ja tosiaan, pesit sitten näin tai perinteisesti liottamalla, niin muistathan huuhtelun tärkeyden! Varsinkin vaaleat matot ovat armottomia! Jos et huuhtele niitä kunnolla, niin kuivuessaan voi jättää rantua alareunaan!

Jos oikein aletaan vielä hifistelemään, ettei tarvitse nostaa mattoja lainkaan, niin pressuthan voi levittää esimerkiksi terassin tai lavojen päälle, jolloin matot saa huuhdottua loppuun asti siinä! Muistaa vain huuhtoa molemmin puolin! Näin ei tarvitse voimaa käyttää lähes lainkaan!

Ja pesutulos oli muuten parempi kuin osasin kuvitella! Roviotuomion saaneet matot pelastuivat kokonaan käyttökuntoisiksi. Yksi maton reuna piti ottaa uusintakäsittelyyn, mutta siitäkin tuli ihan mainio!





LINKKEJÄ

HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin