maanantai 20. elokuuta 2018

Kenkien pesu

Kenkien pesu... Voi kunpa nekin voisi vaan viskata koneeseen ja antaa mennä :D

Onneksi pikku lioista pääsee helposti, kun suihkuttaa vain pinnalle Multi Cleaniä ja pyyhkii esim. mikrokuituliinalla. Mutta nyt oli Saku-mies pikkusen käynyt kenkien kanssa seikkailulla ja kengät oli ihan pakko pestä juuria myöden! Kävivät nimittäin tätin kanssa pyöräretkellä ja matkalla sattui olemaan tuttu lehmätila ja Saku pääsi morjestaan lehmiä. Tiellä oli tietenkin myös lehmänläjiä ja pikkumiehen askeleet tietenkin osuivat myös niihin läjiin! Ja toki kesäaikaan oli kenkiin sattunut kaikkea muutakin osumaan ja näky oli sen mukainen!

Harmi kun en älynnyt ottaa kuvia kengistä ihan pahimmassa kunnossa, vaan vasta sitten, kun oli jo enimmät huuhdeltu ja kengät laitettu likoamaan.

Onneksi tämäkin niksi on lähes yhtä helppo kuin kenkien koneeseen laitto. Elikkä, ensin huuhtasin kengistä irtoliat pois. Sitten laitoin ihan sankoon lämpöistä vettä ja 10 ml Laundry Liquidiä sekä mitallisen 30/60 jauhetta. Sitten jätin kengät sinne. Välillä kävin painelemassa sen verran pohjista, että vähän vesi vaihtuu.

Sitten vain ihan kunnon huuhtelu! Huuhteluvaihe on todella tärkeä lopputuloksen kannalta! Nimittäin, jos sitä likavettä ei saada pois kankaista, niin kuivuessaan saattaa jättää ikävät rannut kylkeen ja on siis sitten huuhdottava uudestaan, jotta ne rannut lähtee. Jos kengissä on todella itsepäistä likaa, niin apuna voit, materiaalin huomioiden, käyttää jopa harjaa. Tai vaikka jotain mikrokuituliinaa tai sientä pyyhkimiseen.

Näille riitti pelkkä liotus ja huuhteluvaiheessa vähän sormella pyörittelin yhtä tahraa kengän sisäpuolella. Onni on hyvät pesuaineet, niin tästäkin urakasta selvittiin taas vähällä!

LINKKEJÄ

HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
BioSwipe tuotesivut  www.bioswipe.fi
Haluatko lisätuloja? Siirry sivustolle www.siistia.fi
Blogi: Yrittäjyyttä ja yhdessä tekemistä  LUE TÄSTÄ 
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin
___________________________________________________________________________________