maanantai 9. huhtikuuta 2018

Koneiden huolto on meikäläisen hommaa!
Pian on taas se aika vuodesta, kun autoihin vaihdetaan renkaita. Meillä on isännän kanssa sellainen diili, että kun isäntä vaihtaa autoihin renkaat, niin minä huollan koneet, nimittäin pyykinpesukoneen, astianpesukoneen sekä kahvin- ja vedenkeittimet. Minusta ihan hyvä diili, mä pääsen paljon vähemmällä! ;) Tänä vuonna otin varaslähdön ja pesaisin jo nuo koneet, vaikkei renkaan vaihdosta ole vielä tietoakaan!

Koneiden huolto on muuten oikeasti TODELLA tärkeää ja erittäin ekologinen valinta! Kun koneista pidetään hyvä huoli, niin niiden käyttöikä voi pidentyä huomattavasti! Vaikkakin probiootteja sisältävää Laundry Liquidiä kun käyttää pyykinpesussa, niin sekin auttaa pidentämään koneen käyttöikää, mutta ei sekään kokonaan poista huollon tarvetta. Nimittäin mm. kalkkia kertyisi hirmuisen mielellään myös teidän koneidenne syövereihin. Puhtaat koneet -pesulla ehkäistään tämä ongelma syntymästä. Mitä pidempään koneesi kestävät toimintavarmoina, sitä harvemmin tarvitsee ensinnäkään sinun kuluttaa lompakkoasi ostaaksesi uutta laitetta, mutta myöskin kun tarkastellaan vielä isompaa kuvaa, niin säästymme turhien laitteiden valmistukselta.

Puhtaat koneet -pullon mukana tulee selkeät käyttöohjeet, miten mikäkin laite puhdistetaan. Varsinkin pyykkäri on helppo, laita aine koneeseen ja iske käyntiin! Tiskarissa tulee laittaa ensin kone käyntiin, että se ottaa vähän jo vettä ja sitten aineet sekaan ja pesu jatkuu. Vedenkeitin on myös superhelppo! Laita ainetta keittimeen veden sekaan, anna vaikuttaa, voit jopa lämmäyttää veden ja lopuksi huolellinen huuhtelu!

Kahvinkeitin on näistä ehkä se kinkkisin ;) Laita vesisäiliöön vettä ja puhtaat koneet ainetta (5 kkp + 0,5 kkp). Keitä vesi jopa pari kertaa läpi. Halutessasi voit ekat vedet laittaa niin, että noin puolet on mennyt keittimen läpi ja sitten napsauta keitin pois päältä ja anna hetki olla. Sitten napsauta keitin taas päälle niin se keittää loput läpi. Kannattaa muuten laittaa se suodatinpussi paikoilleen, niin jää mahdolliset moskat kiinni siihen. Varsinkin meidän Moccamaster on hyvin herkkähipiäinen :D Eli huuhteluvaihe on tärkeä! Keitä ainakin kahdesti pelkät puhtaat vedet vielä läpi. Lisäksi suosittelen, että kellautat keitintä nurinperin esim. altaan päällä, niin saat kaikki vedet ulos sieltä putkistosta ja sitten vielä kerran puhtaat vedet läpi! Loppusilaukseksi voit pyyhkiä säiliön ja keittimen kauttaaltaan vaikkapa meidän kostealiinalla, niin saat seuraavat kahvit nauttia hohtavasta keittimestä ;) Myös pannu ja muut irtoavat osat kannattaa samassa yhteydessä pesaista joko ihan koneessa tai esimerkiksi Handylla tai tehopesu 30/60 jauheella.
On muuten tullut huomattua että vaikuttaa jo kahvin ja teen makuunkin, jos koneita ei ole huollettu! Siksipä olenkin useisiin yrityksiin myynyt Puhtaita koneita, jotta heidän henkilöstönsä voi paremmin, kun taukokahvit ja -teet maistuvat ;)

On mulla muuten pesuaineet noihin isännänkin hommiin. Hyvin on koulutettu yksilö, tietää jo mitä sitä otetaan mukaan, kun auton renkaat pesastaan. :) Tai no, aika usein ehdin itse siihen niitä renkaita pesemään :D :D 

LINKKEJÄ

HomCare Finland Oy kotisivut  www.homcare.fi
BioSwipe tuotesivut  www.bioswipe.fi
Haluatko lisätuloja? Siirry sivustolle www.siistia.fi
Blogi: Yrittäjyyttä ja yhdessä tekemistä  LUE TÄSTÄ 
HomCare Finland Oy Facebookissa Siirry Facebookiin
___________________________________________________________________________________